עוגת מייפל, יוגורט אגוזיםרגע לפני שניגשנו לאפות את העוגה הזאת, ניסינו לדמיין את שילוב הטעמים. אחרי שניקינו את הריר שהצטבר לו בחלל הפה, פנינו מיד לעשייה, ותוך שעה עמדה לה היפהפייה הזאת במרכז השולחן![]()
צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לעוגה (תבנית עגולה 24 ס"מ או תבנית קוגלהוף):
לציפוי (לאחר האפייה):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומרפדים את התבנית בנייר אפייה. 2 בקערה גדולה מערבבים את הקמח, שני סוגי הסוכר והמלח. 3 מוסיפים את קוביות החמאה, ובעזרת הידיים מערבבים עד לקבלת תערובת פירורית. 4 מוציאים חצי כוס מהתערובת ומניחים בצד. 5 מוסיפים את הביצים לקערה הגדולה ומערבבים היטב. 6 מוסיפים את תמצית הווניל, סירופ המייפל והיוגורט, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 7 מערבבים פנימה חצי מכמות האגוזים הקצוצים. מערבבים פעם נוספת. 8 מעבירים את התערובת לתבנית, מפזרים מעל את האגוזים שנותרו ואת חצי כוס הפירורים שנשמרה בצד. 9 מכניסים לתנור ואופים כ-35 עד 40 דקות - עד שקיסם שהוחדר לעוגה יוצא יבש. 10 אחרי הוצאת העוגה מהתנור שופכים מעל את חצי כוס המייפל (כשהעוגה עוד חמה), מצננים ומגישים. * העוגה נשמרת עטופה היטב בטמפרטורת החדר בין שלושה לארבעה ימים. ![]() לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה ![]() | ![]() |