המצרכים :לעוגה (תבנית עגולה 24 ס"מ או תבנית קוגלהוף):
לציפוי (לאחר האפייה):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומרפדים את התבנית בנייר אפייה. 2 בקערה גדולה מערבבים את הקמח, שני סוגי הסוכר והמלח. 3 מוסיפים את קוביות החמאה, ובעזרת הידיים מערבבים עד לקבלת תערובת פירורית. 4 מוציאים חצי כוס מהתערובת ומניחים בצד. 5 מוסיפים את הביצים לקערה הגדולה ומערבבים היטב. 6 מוסיפים את תמצית הווניל, סירופ המייפל והיוגורט, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 7 מערבבים פנימה חצי מכמות האגוזים הקצוצים. מערבבים פעם נוספת. 8 מעבירים את התערובת לתבנית, מפזרים מעל את האגוזים שנותרו ואת חצי כוס הפירורים שנשמרה בצד. 9 מכניסים לתנור ואופים כ-35 עד 40 דקות - עד שקיסם שהוחדר לעוגה יוצא יבש. 10 אחרי הוצאת העוגה מהתנור שופכים מעל את חצי כוס המייפל (כשהעוגה עוד חמה), מצננים ומגישים. * העוגה נשמרת עטופה היטב בטמפרטורת החדר בין שלושה לארבעה ימים. עכשיו נשאר לכם רק לבחור מה לשתות לידה | צילום: קרן אגם, mako אוכללבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |