עוגת שוקולד קוקוס בקערה אחתאנחנו יודעים שאתם עייפים, ראש השנה עדיין עומד לכם בגרון וכבר מנשבות רוחות של ארוחה מפסקת, ולכן מצאנו לכם עוגה שאפשר להכין גם עם אפס אנרגיות. השקעה זערורית, והופ - יהיה לכם משהו טוב ליד הקפה של הבוקר
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות, ומשמנים תבנית אינגליש קייק רב פעמית. 2 שופכים את הקפה הרותח לקערה, מוסיפים את השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים. מניחים בצד להתקרר מעט. 3 טורפים היטב חמאה וסוכר כ-3 דקות. 4 מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים לטרוף כשתי דקות נוספות, לקבלת נפח. 5 מוסיפים את השמנת חמוצה, תערובת הקפה והשוקולד, תמצית הווניל, ומערבבים מעט. 6 מוסיפים אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, קקאו, קוקוס טחון ולבסוף קמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 7 מעבירים לתבנית ואופים 50-55 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו. 8 מצננים לחלוטין, מפדרים באבקת סוכר וזוללים. עוגת שוקולד קוקוס בקערה אחת | צילום: קרן אגם, mako אוכל* העוגה במיטבה כמה שעות לאחר הכנתה, אבל תישמר עד 4 ימים כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר. לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |