עוגת קוקוס וריבת תותהנה לכם עוגת קוקוס בחושה, אוורירית ומאוד טעימה, עם הפתעה עסיסית של ריבת תות בפנים וגם בחוץ. אל תתנו למילים "בפנים" ו"בחוץ" להטעות אתכם: זאת עדיין אחת העוגות הפשוטות שתכינו בחייכם
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :(לתבנית אינגליש קייק):
למילוי:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים את תבנית האפייה. 2 מערבבים היטב בקערה את הסוכר, סוכר הווניל והחמאה הרכה עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים. מוסיפים שמנת מתוקה, חלב וקוקוס ומערבבים שוב. 3 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 4 מעבירים מחצית מהתערובת לתבנית, מיישרים מעט בעזרת גב כף, מורחים מעל התערובת באופן אחיד את הריבה למילוי, ומכסים במחצית תערובת העוגה שנותרה. מיישרים שוב, מכניסים לתנור ואופים במשך כ-45-50 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. 5 מצננים את העוגה לחלוטין, מורחים בעזרת מרית את חצי כוס הריבה לקישוט, מפזרים מעל את הקוקוס הטחון ומגישים. * העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר או במקרר כשלושה ימים. לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |