המצרכים :(תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה. 2 טורפים בקערה את הביצים והסוכר. 3 מוסיפים את החמאה, השמנת המתוקה ותמצית הווניל ומערבבים. 4 מוסיפים את המלח, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 5 מוסיפים לתערובת את הפקאנים הקצוצים, מערבבים קלות ושופכים אותה לתבנית. 6 מחממים מעט במיקרו את ממרח החלבה כך שיהפוך לנוזלי. 7 מעבירים את ממרח החלבה לתבנית מעל תערובת העוגה, ובעזרת כף או סכין מערבבים מעט בתנועות סיבוביות בתוך התבנית. מפזרים מעל את חצאי הפקאנים. 8 מכניסים לתנור ואופים כ-35-40 דקות, עד שהקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. 9 מוציאים, מצננים, מעטרים באבקת סוכר ומגישים. ** העוגה נשמרת כשלושה ימים עטופה היטב בטמפרטורת החדר. *** אם אין לכם ממרח חלבה, ערבבו שליש כוס טחינה גולמית עם 4 כפות דבש או סילאן, והמשיכו כפי שמצוין במתכון.
לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |