עוגת חלבה פקאןמי שכבר אפה את העוגה הזאת מספר בעיקר על ריח החלבה שמתפשט ברחבי הבית. אנחנו, אגב, מתכוונים לנסות אותה כבר בסוף השבוע הקרוב כדי לפנק איתה את בני הבית. איזה כיף
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :(תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה. 2 טורפים בקערה את הביצים והסוכר. 3 מוסיפים את החמאה, השמנת המתוקה ותמצית הווניל ומערבבים. 4 מוסיפים את המלח, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 5 מוסיפים לתערובת את הפקאנים הקצוצים, מערבבים קלות ושופכים אותה לתבנית. 6 מחממים מעט במיקרו את ממרח החלבה כך שיהפוך לנוזלי. 7 מעבירים את ממרח החלבה לתבנית מעל תערובת העוגה, ובעזרת כף או סכין מערבבים מעט בתנועות סיבוביות בתוך התבנית. מפזרים מעל את חצאי הפקאנים. 8 מכניסים לתנור ואופים כ-35-40 דקות, עד שהקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. 9 מוציאים, מצננים, מעטרים באבקת סוכר ומגישים. ** העוגה נשמרת כשלושה ימים עטופה היטב בטמפרטורת החדר. *** אם אין לכם ממרח חלבה, ערבבו שליש כוס טחינה גולמית עם 4 כפות דבש או סילאן, והמשיכו כפי שמצוין במתכון.
לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |