עוגת סילאן עם שטרויזל פקאן פריךאנחנו מתים על שטרויזל, אבל משום מה עד היום חשבנו שהוא חייב להגיע עם איזה פאי פירות תחתיו. אז זהו, מתברר שממש לא: הנה לכם עוגת סילאן בחושה, רכה ואוורירית, עם פירורי בצק ופקאן שהופכים כל ביס לחגיגה בפה
קרן אגם
| mako אוכל
| פורסם 20/10/16 07:09
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה. 2 מערבבים בקערה את השמן, הסוכר החום והקמח, ובעזרת כף או עם הידיים יוצרים תערובת פירורית. מוציאים כחצי כוס מהתערובת ושומרים בצד (היא תשמש אותנו לשטרויזל). 3 מוסיפים לקערה את הביצים, הסילאן, תמצית הווניל, השמנת החמוצה ואבקת האפייה, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית. 4 מוסיפים את הפקאנים הקצוצים לתערובת הפירורים ששמרנו בצד, ומפזרים באופן אחיד מעל העוגה. 5 מכניסים לתנור ואופים במשך 35-40 דקות עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים ואוכלים. * העוגה נשמרת (כשהיא עטופה היטב) כשלושה ימים בטמפרטורת החדר. לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |