עוגת תפוחים שרלוטקההקינוח המפואר שהכינו אתמול אלכס ומארק ב"מטבח המנצח" הוא משהו שאנחנו יכולים רק לחלום עליו בלילה. כשנקום נצטרך להסתפק בגרסה פשוטה בהרבה של שרלוטקה, ככה ליד הקפה
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :(לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ)
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית. 2 טורפים בקערה את הסוכר וסוכר הווניל עם החמאה עד לקבלת תערובת משחתית אחידה. 3 מוסיפים את הביצים אחת אחת וטורפים היטב. ככה היא נראית לפני שפורסים אותה | צילום: קרן אגם, mako אוכל4 מוסיפים יוגורט ומערבבים שוב. 5 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים. 6 מוסיפים פנימה את התפוחים, הקינמון ומיץ הלימון ומערבבים מעט, רק עד שהתפוחים נטמעים בתערובת. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים מעט. 7 מפזרים מעל התערובת את שליש כוס הסוכר באופן שווה. ומבט מלמעלה, שתראו את הפריכות | צילום: קרן אגם, mako אוכל8 אופים 40-45 דקות עד שציפוי הסוכר מתקשה וקיסם המוחדר לעוגה יוצא יבש. * העוגה נשמרת במקרר כשלושה ימים כשהיא עטופה היטב. לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |