עוגת ארל גריי ולימוןהפעם החלטנו לקחת את השילוב המושלם בין תה לעוגה צעד אחד קדימה עם תמצית תה שמסתתרת כבר בתוך העוגה עצמה. התוצאה? עוגה סופר רכה ולימונית, עם המון אבקת סוכר מעל, שתהפוך לכם את הסופ"ש הקרוב לנהדר
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לעוגה (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):
לעיטור:
אופן ההכנה:1 משרים את ארבעת התיונים במים הרותחים ל-15 דקות. 2 משמנים היטב את תבנית האפייה ומחממים תנור ל-180 מעלות. 3 מערבבים היטב בקערה את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת מעט קרמית. 4 מוסיפים את הביצים (אחת אחת) וטורפים היטב בין ביצה לביצה. 5 מוסיפים את השמנת המתוקה, מיץ וקליפת הלימון, תמצית הווניל וממשיכים לטרוף. 6 מוציאים את התיונים מכוס המים וסוחטים אותם היטב פנימה. 7 מוסיפים לתערובת העוגה את תמצית התה שהכנו (את התיונים משליכים לפח). מערבבים היטב. 8 מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 9 מעבירים את התערובת לתבנית האפייה ואופים כ-35-40 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים עליו. 10 מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ובקליפת לימון מגוררת ומגישים. * העוגה משתבחת ביום למחרת והיא נשמרת כארבעה ימים בטמפרטורת החדר כשהיא מכוסה היטב. >> לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |