עוגת תפוחים ודבש בקערה אחתעוגת תפוח בדבש רכה וריחנית שמתאימה בול לרוח החג ויכולה לככב בכיף גם על שולחן החג עצמו בזכות קישוט תפוחים מרשים. האורחים לא חייבים לדעת שלוקח בדיוק עשרים דקות להכין אותה. אנחנו לא נגלה אם אתם לא תגלו![]()
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :(לתבנית בקוטר 20 ס"מ)
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אפייה. 2 חותכים כל תפוח לשניים, מוציאים את הליבה ופורסים כל חצי תפוח לפרוסות דקות. אין צורך לקלף את התפוחים. מניחים בצד. 3 טורפים בקערה שמן, סוכר חום, סוכר וניל, ביצים ודבש. מוסיפים קליפת לימון ויוגורט ומערבבים שוב. 4 מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח ומערבבים שוב, רק עד לקבלת תערובת אחידה. 5 מעבירים את הבלילה לתבנית. מסדרים את התפוחים במניפה - מתחילים במעגל החיצוני וממשיכים כלפי פנים. 6 אופים כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים, מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר. ![]() * העוגה נשמרת במקרר כארבעה ימים בכלי אטום. לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה ![]() | ![]() |