1 מכינים את העוגיות: בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה (או במעבד מזון), מקרימים את החמאה הרכה עם אבקת סוכר ותמצית וניל כ-2 דקות עד לקבלת קרם רך. מוסיפים את החלמונים ומעבדים עד להטמעה.
2 מוסיפים קמח, אגוזים טחונים ומלח, ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לקירור לשעתיים.
3 לשים קלות את הבצק עד לריכוך ומרדדים על משטח מקומח קלות לעלה בעובי של כ-3-4 מ"מ.
4 קורצים מהבצק עוגיות עגולות בקוטר של כ-5 ס"מ ומסדרים במרווחים על שתי תבניות אפייה.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את העוגיות כ-12 דקות עד להזהבה, מצננים היטב.
6 מכינים את הציפוי: מסדרים על משטח העבודה סוגים שונים של אגוזים ופירות יבשים לקישוט.
7 ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על גבי בן מארי. מורחים על כל עוגייה מעט שוקולד בעזרת כפית קטנה, ומעטרים באגוזים ובפירות יבשים מסוגים שונים (במידה והשוקולד המומס מתקשה תוך כדי עבודה, החזירו אותו שוב לחימום קצר להמסה).
8 מניחים להתייצב בטמפרטורת החדר או בקירור קצר במקרר, ומגישים.
* שומרים את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
לבלוג של ענבל – פיית העוגיות
>> בשבוע שעבר הכנו קאפקייקס וניל עם קצפת ותותים