המצרכים (12 מנות):לתחתית (תבנית מרובעת 20 ס"מ):
למלית:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-160 מעלות. מערבבים פירורי עוגיות עם חמאה מומסת, ומהדקים לתחתית התבנית בעזרת כף. מעבירים לקירור. 2 מערבבים בקערה בינונית גבינת שמנת, סוכר ותמצית וניל. מוסיפים שמנת חמוצה, ביצים וקורנפלור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית כמעט שני שליש מהבלילה ומשטחים לשכבה ישרה. 3 מוסיפים לתוך שליש התערובת שנותרה בקערה ממרח שוקולד וקורט מלח וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים בעדינות בכל פעם כף מתערובת השוקולד על בלילת הגבינה, עד לקבלת שכבה ישרה (במידה ויוצקים את כל הבלילה בבת אחת, היא תשקע לתוך הבלילה הלבנה). 4 אופים כ-35-40 דקות כך שהתערובת יציבה יותר בדפנות אך עדיין רוטטת במרכז. מצננים בטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור מלא במקרר למשך הלילה. פורסים לקוביות וזוללים. * העוגה משתבחת מאוד לאחר יומיים במקרר וניתן להכין אותה מראש. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות |