המצרכים (15 מנות):לעוגיות:
למרנג:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מערבבים קמח, סוכר ומלח במעבד מזון, מוסיפים חמאה ומעבדים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים חלב ומעבדים לבצק אחיד. מעבירים לקירור לשעה. 2 מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק לעלה דק (כ-3 מ"מ) וקורצים עיגולים של 4-5 ס"מ. מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים 12 דקות לגוון זהוב-שחום. מצננים. 3 שוטפים ומייבשים את התותים ומסירים מהם את העלים. ממיסים את השוקולד במיקרו או על בן מארי, טובלים את בסיסי התות ומצמידים למרכז כל עוגייה. מעבירים לקירור. 4 המרנג: מחממים סוכר ומים בסיר קטן עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-5 דקות. במקביל מתחילים להקציף את החלבונים במיקסר לקצף לבן אך רך. בתום כ-5 דקות, כשנוצר סירופ סמיך שממשיך לבעבע בחוזקה גם אחרי שמסירים אותו מהאש (115 מעלות), יוצקים אותו בזרם דק לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף היטב במשך 12 דקות, עד לקבלת מרנג יציב ומבריק. 5 מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנתר חלק של כ-1 ס"מ, ומזלפים סביב התותים. מעבירים להקפאה ל-5-10 דקות. 6 ממיסים את השוקולדים יחד במיקרוגל או על בן מארי, ומערבבים עם השמן. יוצקים לכוס צרה, טובלים כל קרמבו בציפוי ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מעבירים לקירור קצר להתייצבות, וזוללים. הקרמבואים במיטבם ביום ההכנה. לבלוג של ענבל - פיית העוגיות |