המצרכים :
אופן ההכנה:1 בסיר קטן מבשלים חמאה, מים, סוכר לבן וחום וקורט מלח עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה. מעבירים לקערה קטנה ומצננים היטב. 2 מנפים לקערה בינונית קמח וקקאו, מוסיפים בכל פעם 2 כפות מהנוזלים פנימה, תוך ערבוב ומעיכה בעזרת כף לקבלת פירורי בצק. מהרגע בו מתקבל בצק, אין צורך להוסיף את יתרת הנוזלים. מעצבים את הבצק המעט פירורי לכדור, ומעבירים לקירור למשך כשעתיים. 3 לשים קלות את הבצק עד לריכוך, ומרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי של כ-3 מ"מ. קורצים עוגיות בגודל ובצורה הרצויה. לפריכות מירבית מומלץ להעביר את העוגיות בשלב זה לקירור או הקפאה לחצי שעה-שעה לפני האפייה. 4 מחממים תנור ל-180 מעלות. דוקרים את העוגיות במרכזן במזלג ליצירת חורים קטנים, ואופים 14 דקות. מצננים היטב ומצמידים כל צמד עוגיות בעזרת גלידה. שומרים בקופסה אטומה במקפיא חודש ימים, מוציאים מהמקפיא קצת לפני שאוכלים. *רוצים לקבל שכבת גלידה מדויקת ויפה? שטחו גלידה בתבנית אפייה, הקפיאו להתייצבות, וקירצו בעזרת חותכן עיגולים שווים. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות >> בשבוע שעבר הכנו בראוניז עם קוביות שוקולד |