המצרכים (25 מנות):לבסיס פצפוצי אורז ובייגלה:
לשכבת חמאת הבוטנים:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 בסיר בינוני-קטן מביאים לרתיחה מים, סוכר, סירופ תירס וכמה טיפות מיץ לימון. מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים תוך בעבוע קל יחסית 7-8 דקות. הסירופ אמור להתפוצץ בבועות גדולות ולקבל גוון זהוב בהיר. מוסיפים קוביות חמאה ומערבבים עד להמסה. מוסיפים מיד בייגלה ופצפוצי אורז ומערבבים עד שהם מצופים בתערובת. משטחים בתבנית של 20x20 ס"מ ומקפיאים לרבע שעה. 2 לשכבת חמאת הבוטנים: במיקרוגל או על בן מארי ממיסים יחד שוקולד לבן וחמאת בוטנים, ומערבבים לתערובת חלקה. משטחים על בסיס הפצפוצים ומקפיאים לחצי שעה עד שהשכבה יציבה למגע. 3 לציפוי: ממיסים בסיר קטן או במיקרוגל שוקולד מריר, מוסיפים כפית שמן, מצננים מעט ויוצקים על המלית בשכבה אחידה. מפזרים בייגלה ארוך ומהדקים קלות. מקפיאים קצרות להתייצבות. חותכים לקוביות וזוללים. * שומרים את הקוביות בקופסה אטומה בקירור, ולפני ההגשה מוציאים לטמפרטורת החדר לריכוך. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות |