1 מערבבים יחד את חומרי הקלתית ומהדקים היטב בעזרת כף לתבנית פאי 24 ס"מ. מקפיאים לשעה.
2 ממיסים את השוקולד הלבן בסיר קטן או במיקרוגל, ומצננים עד שהשוקולד חמים קלות בלבד ועדיין נוזלי.
3 מקציפים במיקסר את המסקרפונה ותמצית הווניל רק עד שהגבינה מתרככת, מוסיפים שמנת מתוקה בהדרגה ומקציפים לקרם יציב. יוצקים פנימה את השוקולד המומס ומקציפים קצרות, רק עד שהשוקולד נטמע בתערובת. חשוב לא להקציף יותר מדי.
4 ממלאים את הקלתית בערך בשלושת רבעי מכמות הקרם. מעבירים את שארית הקרם לשקית זילוף עם צנתר משונן או חלק, ומעטרים את הפאי סביב. מעבירים לקירור לכמה שעות עד לילה.
5 קרוב למועד ההגשה שוטפים ומייבשים את התותים, מסירים את העלים, חוצים ועורמים במרכז הפאי.
*כדי לשמור על חיוניות התותים לאורך זמן, כדאי להבריש אותם בריבת תותים מחוממת מעט או בנפאז'.
לבלוג של ענבל – פיית העוגיות
>> בשבוע שעבר עפנו פה על שוקולטה ביתית