המצרכים :(תבנית פאי 24 ס"מ):
אופן ההכנה:1 במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, השקדים (או האגוזים הטחונים), אבקת הסוכר, קליפת הלימון, הקינמון, הציפורן (או המוסקט) וקורט המלח. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד לקבלת פירורי בצק קטנים. 2 מוסיפים חלמון וכף או שתיים של מים קרים או חלב לפי הצורך, ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לקירור לשעה. 3 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה שמנמן בעובי 5-7 מ"מ. מרפדים את תחתית ודופנות התבנית ומעבירים לקירור או להקפאה למשך שעה. 4 אוספים את שאריות הבצק, מרדדים אותן שוב על משטח מקומח וקורצים בעזרת חותכני עוגיות כוכבים או כל צורה אחרת. שומרים בקירור עד שהקלתית מתייצבת. 5 מחממים תנור ל-180 מעלות. ממלאים את הקלתית בריבה ומפזרים את כוכבי הבצק מעל. אופים כ-30-35 דקות, עד שהריבה מבעבעת והטארט מקבל צבע זהוב-שחום. 6 מצננים היטב שעתיים לפחות, עד שהריבה מתייצבת, ומגישים. * הפאי עשיר ומתוק למדי, לכן הקפידו להשתמש בקונפיטורת פטל או בכל ריבה מעט חמצמצה אחרת כמו דובדבן, פירות יער או פובידל על מנת להימנע ממאפה מתוק מדי. *רוצים לקצר תהליכים עוד יותר? במקום ליצור כוכבים, ניתן פשוט לפורר את הבצק מעל לקבלת טארט ריבה ופירורים. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות |