המצרכים (12 מנות):לקאפקייקס קקאו:
לקרמל:
לקצפת חמאת בוטנים:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות. מנפים לקערה את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והמלח. 2 במערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים את החמאה והסוכר כמה דקות עד לקבלת קרם אוורירי. 3 מוסיפים את הביצה ומערבבים. מוסיפים את החומרים היבשים לסירוגין עם השמנת החמוצה, ומערבלים קלות רק עד לקבלת תערובת אחידה. 4 מחלקים את התערובת בין שקעים בתבנית מאפינס מרופדת בעטרות נייר, אופים 15 עד 20 דקות, ומצננים. 5 מכינים את הקרמל: בסיר קטן או במיקרוגל מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה. בסיר נפרד מבשלים סוכר מבלי לגעת או לערבב עד לקבלת קרמל ענברי. מוסיפים את השמנת החמה בהדרגה, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת לרוטב חלק. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסה. מעבירים לקירור למשך כחצי שעה לפחות, עד שהתערובת לא חמה למגע ומסמיכה. מוסיפים את הבוטנים המלוחים ומערבבים. 6 יוצרים במרכז כל קאפקייק שקע בעזרת כף פריזיאן או כפית רגילה, וממלאים בקרמל. 7 מכינים את קצפת חמאת הבוטנים: מקציפים במערבל חשמלי את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר וחמאת הבוטנים עד לקבלת קרם יציב. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר של כ-2 ס"מ, ומזלפים תלולית קצפת על כל קאפקייק. לפני ההגשה מטפטפים מעל את רוטב הקרמל שנותר, ומעטרים בקוביית סניקרס. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות |