המצרכים (12 מנות):
לקרמל מלוח:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 בקערה קטנה או במעבד מזון מערבבים קמח תופח, קורנפלור, סוכר ומלח. מוסיפים חמאה ולשים לפירורי בצק. מוסיפים חלמון ולשים לבצק אחיד. מעבירים לקירור לחצי שעה. 2 מחממים תנור ל-180 מעלות. משטחים את הבצק בתבנית מיני מאפינס או תבנית שקעים 4-5 ס"מ לדיסקיות בגובה של כסנטימטר, ואופים 15 דקות לגוון זהוב-שחום. 3 מוציאים מהתנור, ובעוד הבצק חם יוצרים מיד במרכז כל עוגייה שקע גדול בעזרת כפית פריזיאן או כפית רגילה. מצננים. תענוג מושלם. נגיסי שוקולד עם קרמל מלוח | צילום: ענבל לביא, mako אוכל4 בסיר קטן או במיקרוגל מביאים לרתיחה שמנת מתוקה ודבש. 5 בסיר קטן מבשלים את הסוכר עד לקבלת קרמל. יוצקים את השמנת החמה פנימה בהדרגה תוך טריפה לתערובת חלקה. מבשלים לדקה נוספת ומכבים להבה. טורפים פנימה מלח וחמאה לתערובת חלקה. מצננים מעט עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר, ויוצקים את הקרמל לשקעים. 6 במיקרוגל או על בן מארי ממיסים את שני השוקולדים לתערובת חלקה, מערבבים שמן ויוצקים לכל שקע, מעל לקרמל. מקררים מעט להתייצבות, וזוללים. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות >> בשבוע שעבר הכנו קרמבו הפתעה עם תות. לא הגזמנו בכלל |