המצרכים :
למילוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו. 2 במערבל עם וו גיטרה מקרימים את החמאה, הסוכר לבן והסוכר חום למשך כמה דקות עד לקבלת קרם בהיר. 3 מוסיפים את תמצית הווניל והביצים, אחת בכל פעם, ומעבדים לאיחוד. מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה, המלח וכוס מהשוקולד צ'יפס, ומערבלים במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד. 4 יוצרים כדורי בצק של 6-7 ס"מ (כדאי להיעזר בכף גלידה). 5 מניחים בכל פעם כדור בצק בין 2 ניירות אפייה משומנים היטב, ומשטחים בכף היד לעוגייה גדולה ושטוחה. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק עד לקבלת 8-10 עוגיות גדולות (ניתן לשטח 2 עוגיות על כל נייר אפייה). 6 מפזרים על כל עוגייה מעט שוקולד צ'יפס, ואופים כל תבנית 10 דקות, עד לקבלת גוון זהוב-שחום. מצננים. 7 מוציאים את הגלידה מהמקפיא לריכוך. משטחים כמה כפות גלידה בין כל עוגייה ועוגייה ליצירת מגדל, ומעבירים להקפאה למשך כחצי שעה להתייצבות. פורסים וזוללים ישר מהמקפיא. העוגה נשמרת עד שבוע במקפיא כשהיא מכוסה היטב. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות |