המצרכים :
אופן ההכנה:1 יוצקים לסיר קטן דבש, גלוקוזה, מים וסוכר, ומבשלים על להבה בינונית תוך בעבוע, עד שהסירופ מגיע ל-150 מעלות. 2 שמים חלבונים ומלח במערבל חשמלי, וכשהסירופ המתבשל מגיע לבערך 130 מעלות, מתחילים להקציף את החלבונים כמה דקות לקצף בהיר ויציב. ממשיכים את פעילות המערבל עד שהסירופ מגיע לטמפרטורה הדרושה. כשהסירופ מוכן, מנמיכים מעט את מהירות המערבל ויוצקים את הסירופ החם פנימה על דופנות הקערה בזרם דק תוך כדי הקצפה. מגבירים את מהירות המערבל וממשיכים להקציף עוד 5-8 דקות לקבלת קצף סמיך מאוד, מבריק, דביק ביותר ומפוסטר. מוסיפים כמה טיפות תמצית מי זהר או תמצית שקדים (אם רוצים), מוסיפים גם שקדים או אגוזים ופיסטוקים, ומקפלים קלות להטמעה. 3 מפזרים את הקורנפלור על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעט קורנפלור גם על הנוגט, מוציאים אותו מהקערה (זהירות הוא סופר דביק), מעבירים לתבנית ולשים יחד עם הקורנפלור עד שהנוגט מאבד מעט מהדביקות. משטחים בתבנית לשכבה בעובי של כ-2 ס"מ בעזרת כפות הידיים או בעזרת מערוך מקומח בקורנפלור. מניחים להצטנן בטמפרטורת החדר כמה שעות להתייצבות. חותכים לקוביות ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות |