1 מחממים תנור ל-175 מעלות.
2 מערבבים בקערה שקדים פרוסים וקליפות הדרים מסוכרות. בסיר קטן מחממים את הסוכר, הדבש והשמנת המתוקה עד לרתיחה. מוסיפים לבשל עוד כ-2-3 דקות תוך בעבוע עד לקבלת סירופ סמיך בגוון זהוב שמבעבע בחוזקה בבועות צפופות.
3 מוסיפים מיד את השקדים הפרוסים, קליפות ההדרים והמלח ומערבבים.
4 משטחים כף שטוחה מהתערובת בכל שקע של תבנית מאפינס מסיליקון (או תבנית מאפינס מרופדת במנז'טים). אופים 12-14 דקות עד שהתערובת מבעבעת ומקבלת צבע זהוב-שחום ומקורמל. מוציאים מהתנור ומצננים היטב עד שהעוגיות מתייצבות לחלוטין (אם לא אפיתם את העוגיות מספיק והן עדיין דביקות, ניתן להשיב אותן לתנור להמשך אפייה).
5 ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים פנימה כפית שמן. וטובלים את צדה התחתון של כל עוגייה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקררים מעט עד להתייצבות. שומרים את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
לבלוג של ענבל – פיית העוגיות
>> בשבוע שעבר התמוגגנו מפאי עם שוקולד לבן ותותים