עוגות פאי תותים אישיות בתבנית מאפינסאין גבול למתיקות של העוגות הקטנות האלה, עם מלית תותים אדומה אדומה ולבבות בצק קטנטנים מלמעלה. כן, אנחנו יודעים, זה שיא הקיטש - אבל תסמכו עלינו, מדובר בקיטש טעים ברמות. להכין למי שאוהבים, אבל עם כל הלב
ענבל לביא
| mako אוכל
| פורסם 09/02/17 16:53
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
|
המצרכים (12 מנות):לבצק:
למלית:
אופן ההכנה:1 לבצק: במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, שקדים טחונים, סוכר, מלח וקליפת לימון מגוררת. מוסיפים חמאה קרה בקוביות ומעבדים לפירורי בצק. מוסיפים חלב קר (או מים) ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לקירור לשעה או יותר. בינתיים מכינים את המלית. 2 למלית: חותכים את התותים לקוביות ומביאים לרתיחה בסיר יחד עם כל חומרי המלית פרט לשקדים הטחונים. מנמיכים מעט להבה ומבשלים תוך בעבוע קל וערבוב מדי פעם במשך כמה דקות, עד לקבלת מלית סמיכה. מצננים היטב עד שהמלית אינה חמה למגע, ומעבירים לקירור עד לשימוש. 3 לשים קלות שני שליש מכמות הבצק ומרדדים על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3-4 מ"מ. קורצים מהבצק עיגולים של בערך 9 ס"מ, ומשטחים בשקעים של תבנית מאפינס משומנת, לקבלת קלתיות בצק קטנות שאינן ממלאות את כל גובה השקע. 4 שמים בכל שקע כפית של שקדים טחונים, וממלאים בכף גדושה של מלית תותים. 5 מרדדים את יתרת הבצק על משטח עבודה מקומח, ומעצבים ממנו רשת שתי וערב עבור הפאי. ניתן לעשות זאת על ידי חיתוך הבצק לפסים ארוכים ודקים וקליעתם לשתי וערב על כל פאי, או להשתמש במטריצה היוצרת רשת פאי גדולה בקלות, ולקרוץ ממנה עיגולים בגודל הרצוי. 6 מחממים תנור ל-180 מעלות. מכסים כל טארט ברשת בצק, ומהדקים בעדינות את הקצוות כדי להצמיד את הרשת לקלתית הבצק. אם רוצים קורצים מיתרת הבצק לבבות קטנים ומסדרים במרכז כל רשת בצק. 7 אופים את העוגות 35 דקות להזהבה יפה. מצננים היטב לפני שאוכלים. >> בפעם הקודמת הכנו את המהממות האלה |