קעריות גלידה אכילות מבצק עוגיותבקיץ הכל מתחיל ונגמר בתשוקה שלנו לגלידה. אם קרה והגלידה הגיעה עם תוספות נחמדות בכלל הרווחנו. קבלו עוגיות פריכות שהן למעשה קעריות אכילות וסופר טעימות לגלידה שלכם. כמה זה בעבודה? חצי שעה, ויאללה למרפסת
ענבל לביא
| mako אוכל
| פורסם 07/08/16 08:30
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
|
המצרכים (10 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1 מעבדים היטב במעבד מזון את הקמח, הסוכר, המלח והשוקולד הקצוץ, כך שהשוקולד נטחן דק. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים לפירורי בצק. מוסיפים את החלמון והמים הקרים לפי הצורך, ומעבדים רק עד לקבלת בצק. מאחדים לכדור ומקררים לשעה. 2 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3-4 מ"מ. קורצים עוגיות בחותכן פרח או עיגול בקוטר של בערך 8-10 ס"מ. בימים חמים, במידה והבצק רך מדי לעבודה בשלב זה, מעבירים לקירור נוסף. 3 משטחים את העוגיות בתבנית שקעים משומנת לקבלת קלתיות בצק. מקפיאים לחצי שעה. 4 מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים בשקעים עטרות נייר (מנג'טים), ממלאים במשקולות אפייה (חומוס יבש או שעועית יבשה) ואופים כך באפייה עיוורת כ-15 דקות. מסירים בעדינות את עטרות הנייר ואופים 5-7 דקות נוספות באפייה רגילה. מצננים ושומרים את הקעריות בקופסה אטומה עד להגשה. 5 ממלאים בכדורי גלידה וזוללים. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות >> בשבוע שעבר הכנו גלידת עוגת גבינה וקראמבל (בשלושה מרכיבים!) |