המצרכים (8 מנות):לציפוי השוקולד:
לגלידת חמאת הבוטנים:
אופן ההכנה:1 ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את שני סוגי השוקולד עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את השמן ומערבבים. 2 מסדרים על תבנית עטרות נייר (מנג'טים) בגודל 4-5, ומברישים בשכבה דקה של שוקולד מומס בעזרת מברשת אפייה. מעבירים את עטרות הנייר להקפאה למשך כרבע שעה עד להתייצבות. מכסים ושומרים בצד את יתר השוקולד המומס שנשאר. 3 שמים בקערה בינונית את חמאת הבוטנים, ומחממים אותה קלות במיקרוגל עד לריכוך. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (אם התערובת חמימה מצננים אותה לפני שממשיכים). 4 מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה, ומוסיפים אותה לקערת חמאת הבוטנים בתנועות קיפול. 4 מחלקים את תערובת הגלידה בין עטרות הנייר עד לגובה של כ-2 מ"מ מהשפה. מעבירים להקפאה לשעתיים לפחות עד להתייצבות. 5 מחממים מעט את השוקולד שנותר עד לקבלת מרקם נוזלי אך לא חמים למגע. יוצקים כף שטוחה מהשוקולד בכל עטרת נייר, ומנענעים מעט את הגביע לצדדים כך שהציפוי יצפה לגמרי את הגלידה. מעבירים לקירור למשך שעה. 6 מקלפים בעדינות את עטרות הנייר, ושומרים במקפיא בקופסה אטומה. מוציאים את הגילדוניות החוצה מעט לפני האכילה לריכוך. לסיים איתן יום | צילום: ענבל לביא, mako אוכללבלוג של ענבל – פיית העוגיות >> בשבוע שעבר הכנו עוגות גבינה אישיות בציפוי טופי |