המצרכים (20 מנות):למרנג:
למלית שוקו-קוקוס:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-80 מעלות במצב טורבו. 2 מקציפים במערבל חשמלי חלבונים ומלח עד לקבלת קצף לבן ויציב. 3מוסיפים סוכר בהדרגה, ומקציפים כ-10 עד 12 דקות נוספות, עד לקבלת מרנג מבריק ונוקשה. 4 מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנטר חלק בגודל של כסנטימטר, ומזלפים ספירלות של מרנג בגודל של כ-5 ס"מ, על גבי שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה. (אפשר גם פשוט לזלף נשיקות קטנות.) 5 אופים במשך כשעתיים, עד שהמרנג יבש ונפרד בקלות מנייר האפייה. 6 בזמן האפייה, ממיסים בסיר קטן או במיקרוגל את קרם הקוקוס עם שני סוגי השוקולד, ומערבבים לתערובת חלקה. מעבירים לקירור למשך כשעתיים. 7 מעבירים את קרם השוקולד למערבל חשמלי, מוסיפים שמנת מתוקה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. 8 ממלאים כל זוג מרנגים במלית, מצמידים לסנדוויץ', ומגלגלים בקוקוס קלוי או טחון. 9 מעבירים לקירור למשך כשעתיים עד לריכוך, וזוללים. (העוגיות הממולאות במיטבן ביום ההכנה). טיפ: אפשר להכין את המרנג עד שבוע מראש, ולשמור בנפרד בקופסה אטומה. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות >> בשבוע שעבר הכנו פאי בייגלה, שוקולד וחמאת בוטנים |