המצרכים :(לתבנית בקוטר 24 ס"מ):
לציפוי ועיטור:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים ומרפדים את התבנית בנייר אפייה העולה מעט מעל גובה הדפנות. 2 ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר ומניחים בצד. מנפים לקערה גדולה קמח, קקאו, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים שקדים טחונים, קליפת תפוז מגוררת ו-330 גרם (כוס ושני שליש) מכמות הסוכר. 3 בקערה נפרדת מערבבים מיץ תפוזים, חלב ושמן. 4 מקציפים במערבל חשמלי את הביצים השלמות עם המלח ויתרת הסוכר במשך 5 דקות עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בכמה פעמים את החומרים היבשים לסירוגין עם הנוזלים תוך ערבול רק עד לקבלת תערובת אחידה (הבלילה מתקבלת נוזלית למדי וזה בסדר). מוסיפים שוקולד מומס ומערבלים קלות להטמעה. 4 יוצקים לתבנית ואופים במשך כ-70 דקות (שעה ועשרה), עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים היטב. 5 ממיסים במיקרוגל את חומרי הציפוי ומערבבים לקבלת תערובת חלקה. מצננים היטב ויוצקים על העוגה. מעטרים סביב בזסטים של תפוז. * לגירסת הפרווה המירו את החלב במתכון בחלב סויה או במים, ואת השמנת המתוקה בציפוי בחלב קוקוס או בשמנת צמחית.
לבלוג של ענבל – פיית העוגיות |