המצרכים (9 מנות):לבראוניז:
לציפוי:
להרכבה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 ממיסים במיקרוגל את החמאה ומערבבים לתוכה את הסוכר, תמצית הווניל והמלח. מוסיפים את הביצים (אחת בכל פעם), וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הקקאו וטורפים היטב עד להטמעה. מוסיפים את הקמח והשוקולד צ'יפס, ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. 3 יוצקים את התערובת לתבנית של כ-27x17 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ-14 עד 18 דקות, עד שהבראוניז נראים יציבים אך עדיין רוטטים במרכז. מצננים היטב ומעבירים למקרר למשך כשעה או יותר לקירור מלא. 4 מיישרים את הדפנות בסכין חדה וחותכים את הבראוניז למלבנים של בערך 8x4 ס"מ. חותכים קצה של כל מלבן בצורה מעוגלת לקבלת מראה של ארטיק (אפשר להיעזר בחתכן כדי לסמן את החיתוך). נועצים בכל בראוני מקל של ארטיק. 5 ממיסים את השוקולד על בן מארי או במיקרוגל, מוסיפים שמן ומערבבים. מעבירים את הציפוי לכוס גבוהה. 6 טובלים כל בראוני בציפוי, כאשר משאירים את החלק הקרוב למקל מבצבץ לקבלת מראה של ארטיק. מניחים לעודפי הציפוי לזלוג, ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל סוכריות צבעוניות ומעבירים לקירור קל עד להתייצבות. *שומרים בקופסה אטומה בקירור עד שבוע ומוציאים לטמפרטורת החדר לריכוך רגע לפני שאוכלים. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות |