המצרכים :לעוגת שוקולד עשירה:
לטראפלס:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 170 מעלות, משמנים ומרפדים תבנית אפייה 24 ס"מ בנייר אפייה העולה כמה ס"מ מגובה הדפנות. 2 בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר. מנפים לקערה גדולה קמח, קקאו, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים קוקוס ו-330 גרם (כוס ושני שליש) מכמות הסוכר. בקערה נפרדת טורפים חלב קוקוס, חלב סויה ושמן. ממיסים את הקפה בכף מים רותחים ומערבבים. 3 מקציפים במערבל חשמלי ביצים שלמות עם מלח ויתרת כמות הסוכר במשך כמה דקות, לקציפה בהירה ותפוחה. מוסיפים בכמה פעמים את החומרים היבשים לסירוגין עם הנוזלים, תוך עירבול במהירות נמוכה לתערובת אחידה. מוסיפים שוקולד מומס ומערבבים. יוצקים לתבנית ואופים במשך 65-70 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים היטב. 4 הטראפלס: בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים שוקולד וקרם קוקוס ומערבבים לתערובת חלקה. מעבירים לקירור למשך כשעתיים להתייצבות. 5 לאחר קירור, יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בגודל 2-3 ס"מ, ומגלגלים היטב בקקאו. שומרים בקופסה אטומה בקירור עד להרכבה. 6 הציפוי: ממיסים בסיר קטן או במיקרוגל שוקולד וקרם קוקוס ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים מעט, מוציאים את העוגה מהתבנית ויוצקים את הציפוי מעל כך שיטפטף מעט מהצדדים. 7 שומרים את העוגה בקירור, ומסדרים את הטראפלס קרוב למועד ההגשה. לבלוג של ענבל - פיית העוגיות * העוגה נשמרת בקירור כשהיא מכוסה עד חמישה ימים. |