אוזני המן שוקו וניל עם סוכריות עדשיםהמהות של פורים היא ללכת עד הסוף, להתפרע, להגשים את הפנטזיות הכי צבעוניות - נו, עד לא ידע. אז שאנחנו נכין אוזני המן משעממות? מה פתאום! קבלו אוזני בשני טעמים עם שוקולד, חמאת בוטנים וים סוכריות צבעוניות
ענבל לביא
| mako אוכל
| פורסם 09/03/17 11:16
צילום: ענבל לביא, mako אוכל |
המצרכים (35 מנות):
אופן ההכנה:1 בקערת מעבד מזון מערבבים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, אבקת סוכר, קורט מלח וקוביות חמאה קרה לקבלת בצק פירורי. מוסיפים שמנת מתוקה ותמצית וניל ומעבדים רק עד לקבלת בצק חלק. 2 מחלקים את הבצק לשני חצאים, מוסיפים לתוך מחצית מהבצק קקאו, סוכר וחלב לפי הצורך ולשים רק עד לקבלת בצק בגוון אחיד, הקפידו שלא ללוש יתר על המידה. מעבירים את שני הבצקים למקרר לשעה לפחות. 3 מרדדים כל אחד מחלקי הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי של כ-3 מ"מ, וקורצים עיגולים של 6-7 ס"מ. אוספים את שאריות הבצק סביב וחוזרים על הפעולה. מפזרים סוכריות עדשים על כל אוזן ולוחצים קלות לתוך הבצק. 4 הופכים את האוזניים עם העדשים כלפי מטה, ממלאים את האוזניים הבהירות בממרח שוקולד ואת הכהות בחמאת בוטנים או בכל מלית אחרת שאוהבים וצובטים את הדפנות כלפי המרכז לקבלת אוזני המן. מסדרים במרווחים על תבנית אפייה ומעבירים לקירור לשעה. 5 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את האוזניים 15-18 דקות. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות |