טארט שוקולד צ'יפס עם קצפת וגנאשהאמת? לקח לנו רגע להבין מה יש בטארט הזה, וכשקלטנו ששכבת הבצק היא למעשה עוגיית שוקולד צ'יפס גדולה פשוט התעלפנו מאושר. כשהתאוששנו זה רק השתפר: יש בו גם גנאש שוקולד מריר וקצפת. זהו, כל חלומותינו התגשמו
ענבל לביא
| mako אוכל
| פורסם 27/03/17 07:35
צילום: ענבל לביא, mako אוכל |
המצרכים :לבצק עוגיות שוקולד צ'יפס:
למלית שוקולד:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 לבצק עוגיות שוקולד צ'יפס: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה הרכה, שני סוגי הסוכר והמלח 3-4 דקות לקרם רך. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומעבדים לתערובת חלקה. מוסיפים קמח וסודה לשתייה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים שוקולד צ'יפס ולשים קלות להטמעה. מקררים לשעה. 2 מחממים תנור ל-180 מעלות. מהדקים את הבצק לתבנית פאי 24 ס"מ, תחתית ודפנות, ומנקבים במזלג. מגלגלים מיתרת הבצק כדורים קטנים של כ-2 ס"מ ומסדרים בתבנית אפייה במרווחים. 3 אופים את קלתית הבצק 20-25 דקות עד שהעוגייה משחימה אך עדיין נותרת מעט רכה. מצננים. אופים את עוגיות הבצק בנפרד במשך כ-10 דקות להזהבה. 4 למלית שוקולד: בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה עם קורט מלח. מערבבים לקרם חלק. מצננים לטמפרטורת החדר ויוצקים לקלתית. מעבירים לקירור למשך כשעה וחצי להתייצבות. 5 מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ותמצית וניל לקצפת יציבה, מעטרים את הטארט בעזרת שקית זילוף ומקשטים בעוגיות. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות
>> בפעם שעברה הכנו עוגת גבינה ללא אפייה. הכי שווה בארץ
|