המצרכים :למלית:
לרולדה:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מסדרים כדורי גלידה גדולים בטור על יריעה של ניילון נצמד, סוגרים היטב את הניילון מעל, ומועכים ומעצבים בעזרת הידיים לקבלת גליל גלידה ארוך של כ-35 ס"מ. מעבירים להקפאה לכמה שעות להתייצבות מלאה. אפשר להכין את גליל הגלידה יום-יומיים מראש. 2 לרולדה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מקציפים במיקסר ביצים שלמות עם סוכר ומלח במשך 6-7 דקות, לתערובת בהירה ותפוחה מאוד. מנפים פנימה בהדרגה קמח, קקאו ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות לתערובת אחידה. 3 משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה לגודל של בערך 25x35 ס"מ, ואופים 10-12 דקות במדף העליון של התנור. מצננים ומקלפים את נייר האפייה מהעוגה. 4 מברישים את הרולדה ברום, ברנדי או ליקר שאוהבים, מניחים את גליל הגלידה במרכז, ועוטפים אותו היטב בעוגה. אם יש צורך מסירים עודפי בצק בסכין חדה. מעבירים את העוגה לקופסה אטומה ושומרים בהקפאה. 5 לפני ההגשה מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה, מעטרים את הרולדה ומקשטים בדובדבנים. מומלץ להוציא את הרולדה מהמקפיא לריכוך קצת לפני שאוכלים. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות
|