1 מכינים את הקראמבל: בקערה גדולה ממוללים את כל מרכיבי הקארמבל בין האצבעות עד לקבלת פירורים דמויי קוסקוס. אפשר לעבד את המרכיבים בעזרת מעבד מזון עם להב מתכת, בפולסים, עד שנוצר בצק פירורי. שומרים במקרר עד לשימוש.
2 מכינים את המלית: מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במים עם מלח במשך 15 דקות, עד שהם מתרככים אך שומרים על צורתם. טיפ: טועמים את המים לפני שמכניסים את תפוחי האדמה כדי לוודא שהם מלוחים. טעמם צריך להיות כמו מי ים.
3 מחממים מחבת גדולה עם זמן זית ומזהיבים את פרוסות הבצל על להבה בינונית במשך 10 דקות.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 מערבבים את תפוחי האדמה עם הבצל המטוגן, טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לתבנית הגשה משומנת (תבנית בקוטר 24 ס"מ) ומפזרים מעל כמות נדיבה של קראמבל.
6 אופים כ-15 דקות או עד שפירורי הקראמבל מזהיבים יפה.
7 מגישים חם בליווי יוגורט יווני.
קראמבל תפוחי אדמה עם גרנה פדנו, אגוזים ובצל מטוגן | צילום:
דניאל לילה , יחסי ציבור
<< לחוברת המתכונים של גד לחג השבועות לחצו כאן