1 מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן זית וחמאה ומאדים בו את הבצל על להבה בינונית-נמוכה עד שהוא רך מאוד. מוסיפים שום וכשעולה הריח שלו מוסיפים את העגבניות. מעלים את גובה הלהבה ומבשלים עם כיסוי חלקי עד שהנוזלים מצטמצמים ומתקבל רוטב מבריק וסמיך.
2 במקביל מבשלים פסטה בסיר גדול עם מי מלח רותחים, לפי הוראות היצרן או עד לדרגת אל דנטה.
3 מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים בזיליקום וגבינת שמנת ומערבבים לקבלת רוטב כתום ואחיד. אם רוצים אפשר לרסק בבלנדר ידני לקבלת רוטב חלק וללא חתיכות (כמו שילדים אוהבים).
4 מורידים את הפסטה מהכיריים, מסננים ומעבירים מיד לסיר הרוטב. מגלגלים את הפסטה בתוכו ומניחים לו לעטוף את הפסטה.
5 מגישים את הפסטה עם עלי בזיליקום וגרנה פדנה מגוררת מעל.
הכנה מראש: אפשר להכין את הרוטב מראש, לשמור במקרר, לחמם אותו ולהוסיף פסטה מבושלת.