1 מכינים את הבצק ואופים: מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.
2 מערבבים קמח, אבקת אפייה וסוכר וניל בקערה נפרדת.
3 מוסיפים לתערובת החמאה ביצה ומחצית מתערובת הקמח ומערבלים כחצי דקה. מוסיפים את יתרת תערובת הקמח ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
4 מחממים תנור ל-190 מעלות.
מעבירים את הבצק המרודד לתבנית הפוכה | צילום:
דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן
5 מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בגודל תבנית תנור סנטדרטית (37 על 45 ס"מ) ובעובי 4-3 מ"מ (מומלץ לחתוך וליישר קצוות). מגלגלים את הבצק סביב המערוך.
מחוררים את הבצק | צילום:
דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן
6 מניחים נייר אפייה על גב תבנית התנור ומקמחים מעט. פורסים את הבצק על נייר האפייה ומחוררים במזלג. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק (יש צורך בשלוש תבניות).
מורחים את הבצק ברוזמרי | צילום:
דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן
7 אופים כ-12 דקות, רק עד להזהבה קלה. מצננים.
8 מרכיבים את העוגיות: מחממים את ממרח הרוזמרי כחצי דקה עד דקה במיקרוגל, או על להבה נמוכה תוך כדי בחישה כדי שלא יישרף, עד שהוא נוזלי ונוח לעבודה. מערבבים היטב.
9 מניחים בזהירות ריבוע אחד של בצק על משטח עבודה. מורחים עליו מחצית מממרח הרוזמרי באופן שווה. חוזרים על הפעולה פעם נוספת ומכסים בריבוע הבצק השלישי. משהים לשעה.
מחליקים שכבה שנייה של בצק אפוי | צילום:
דניאל לילה, על השולחן
חותכים את השוליים | צילום:
דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן
10 פורסים לקוביות בעזרת סכין משונן וארוך וזורים מעל אבקת סוכר. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 שבועות.
חותכים לרצועות ברוחב אחיד | צילום:
דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן
חותכים את הרצועות לקוביות בגודל אחיד | צילום:
דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן
* גיוון: מחליפים את ממרח הרוזמרי בממרח חלבה באותה כמות.
_OBJ
המתכון פורסם לראשונה באפריל 2006