1 מכינים את המוס: מחממים את חלב הקוקוס עם מיץ התפוזים, גרידת התפוז ותוכן מקל הווניל עד לרתיחה.
2 טורפים במטרפת יד את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור.
3 תוך כדי בחישה נמרצת יוצקים את התערובת החמה לתערובת החלמונים, טורפים היטב, ומחזירים לסיר לבישול בבחישה מתמדת עד הסמכה.
4 מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד הקצוץ, ומערבבים היטב. מוסיפים את הליקר וממשיכים לערבב. מעבירים את התערובת החמה לכלי או לקערה שטוחה, מכסים בניילון נצמד, צמוד ככל האפשר לתערובת, ומקררים כשעה במקרר.
5 מכינים את קרם התפוזים: מחממים את חלב הקוקוס עם מיץ התפוזים וגרידת התפוז עד לרתיחה.
6 במטרפת יד טורפים את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור.
7 תוך כדי בחישה נמרצת יוצקים את התערובת החמה לתערובת החלמונים, טורפים היטב ומחזירים לסיר לבישול בבחישה מתמדת עד הסמכה.
8 מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים היטב.
9 מכסים בניילון נצמד ומקררים מעט לטמפרטורת החדר.
10 מרכיבים את הכוסות: מקציפים את מכל השמנת הצמחית לקצפת רכה, ומקפלים אותה לתערובת מוס השוקולד-תפוז.
11 מעבירים את המוס לשקית זילוף, ומזלפים לכוסות נאות עד כשני שליש מגובהן, ומעבירים למקפיא לכ-10 דקות.
12 מעבירים את קרם התפוזים לשקית זילוף, מזלפים מעט מהקרם על מוס השוקולד-תפוז, ומגישים.
>> לעוד מתכונים מהספר "אוצר העוגיות" של מיקי שמו
>> בואו להכיר את אפליקציית המתכונים החדשה והמהממת שלנו