ממתק תמרים ופיצוחים ללא גלוטןבקונדיטוריות של שמו תמצאו אותו כל השנה - אבל הייעוד המקורי של הממתק הזה הוא פסח, ואם לדייק ערב המימונה. חטיף מתוק וכשר לפסח שכיף להכין עם הילדים, אבל הכי כיף לזלול לבד![]()
צילום: דניאל לילה, אוצר העוגיות של מיקי שמו, על השולחן
|
המצרכים (100 מנות):
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מכינים את התערובת ומקררים: מביאים דבש וסוכר לרתיחה בסיר ומוסיפים תמרים. מערבבים לתערובת אחידה ומסירים מהכיריים. 2 מוסיפים לסיר את שאר החומרים ומערבבים עד לתערובת אחידה. 3 מעבירים את התערובת למקרר ל-30 דקות. 4 מעצבים, מצפים ומקפיאים: מערבבים את שני סוגי השומשום בצלחת גדולה ושטוחה. 5 מוציאים את התערובת מהמקרר ומחלקים ל-4 גלילים בקוטר 4 ס”מ. טובלים כל גליל בתערובת השומשום, עוטפים בניילון נצמד ומגלגלים בנייר אפייה. 6 מעבירים למקפיא לשעה. מעבירים למקרר עד ההגשה. 7 פורסים ומגישים: פורסים את הגלילים למטבעות בעובי 1/2 ס”מ ומגישים או שומרים בגלילים במקרר ופורסים לפי הצורך — במקרה כזה הם ישמרו על טריותם עד 10 ימים.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |