עוגת מוס נס קפהתחתית עם המון אגוזים והפתעות, מוס שוקולד לבן במרכז, ומעל הכל, גנאש שוקולד שהופך את הקינוח הזה לכזה שעושה חשק לחגוג את פסח כל השנה. בנוסף, כל היופי הזה מגיע בצורת לב. אנחנו כבר מאוהבים
ליאור שרף
| mako אוכל
| פורסם 18/04/16 09:37
צילום: דרור עינב, mako אוכל
|
המצרכים :לתחתית האגוזים (לתבנית לב 1.5 ליטר)
למוס:
לגנאש:
אופן ההכנה:1 מכינים את תחתית האגוזים: קולים במחבת חמה את אגוזי מלך והפיסטוקים כחמש דקות. קולים את האגוזים כחמש דקות | צילום: דרור עינב, mako אוכל2 מביאים לרתיחה בקלחת שמנת מתוקה, דבש, טחינה וסוכר. מוסיפים אגוזים, פיסטוקים, אורז תפוח, צימוקים ומערבבים. 3 יוצקים את התערובת לתבנית לב, ומצננים כחצי שעה עד התגבשות. יוצקים את התערובת, ומצננים כחצי שעה | צילום: דרור עינב, mako אוכל4 מכינים את המוס: משרים את אבקת הג'לטין בכוס עם המים קרים כ-10 דקות. 5 מניחים שוקולד קצוץ בקערה, ומחממים מיכל אחד של שמנת מתוקה יחד עם כף נס קפה עד לסף רתיחה. 6 שופכים את השמנת על השוקולד, ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי ומתקבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים את הג'לטין, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, ומקררים חצי שעה. מקפלים לתערובת השוקולד | צילום: דרור עינב, mako אוכל7 מקציפים שמנת מתוקה למרקם יוגורט, מקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים לתבנית מעל תחתית האגוזים, ומקפיאים. יוצקים לתבנית על תחתית האגוזים ומקפיאים | צילום: דרור עינב, mako אוכל8 מכינים את הגנאש: שמים את חתיכות השוקולד הקצוצות בקערה, ומביאים את שמנת המתוקה וכף האספרסו לרתיחה בקלחת. מביאים שמנת מתוקה וכף אספרסו לסף רתיחה | צילום: דרור עינב, mako אוכל יוצקים על השוקולד מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד | צילום: דרור עינב, mako אוכל9 יוצקים את תערובת השמנת והאספרסו על השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. יוצקים לתבנית על מוס הנס קפה עד להתגבשות, ומגישים. >> בואו להרכיב איתנו עוד מתכונים >> בפעם שעברה הכנו עוגת תפוזים בחושה |