עוגת תפוזים בחושה עם קליפות תפוזים מקורמלות של שי וניצןזוכרים את קליפות התפוזים המקורמלות שהיינו אוכלים פעם, לפני מיליון שנה? אז הנה הן עושות קאמבק ומצטרפות לעוגת תפוזים בחושה ורעננה. עוד במתכון: מקל וניל שמוסיף טעם וריח, ורגע - אמרנו כבר שהיא פרווה?
שי גולן וניצן קריבין
| mako אוכל
| פורסם 12/04/16 13:54
צילום: דרור עינב, mako אוכל
|
המצרכים :לקליפות תפוז מקורמלות:
לעוגה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-165 מעלות. 2 בקלחת שמים את הסוכר ומים ומרתיחים עד שמתקבל סירופ. בינתיים קולפים חצי תפוז עם קולפן. חותכים בסכין על קרש את קליפות התפוזים לרצועות דקיקות. מכניסים את קליפות התפוזים לסירופ ומבשלים עד שמתרככות ומקבלות ציפוי מסוכר. מסננים מהנוזלים ושומרים את הסירופ לסוף. 3 חותכים בסכין את מקל הוניל ומרוקנים את הפנים שלו. מקציפים במיקסר עם מקצף את הביצים, הסוכר והווניל עד לתערובת אחידה. מוסיפים את הפרוסות לקלחת | צילום: דרור עינב, mako אוכל חוצים את מקל הווניל | צילום: דרור עינב, mako אוכל4 מערבבים בצד את הקמח, אבקת האפיה והמלח בקערה. סוחטים עם מסחטה את התפוזים לקבלת כוס מיץ טרי. מוסיפים בהדרגה למיקסר את השמן, את מיץ התפוזים ואת תערובת הקמח ומקציפים מספר דקות עד לתערובת תפוחה, אוורירית ואחידה. מקציפים את הסוכר, הביצים והווניל | צילום: דרור עינב, mako אוכלסוחטים מיץ תפוזים, ומוסיפים את המיץ והקמחים | צילום: דרור עינב, mako אוכל מוסיפים את קליפות התפוזים המסוכרות, קצוצות | צילום: דרור עינב, mako אוכל5 קוצצים 2/3 מקליפות התפוזים המסוכרות עם סכין ומוסיפים לבלילה. משמנים ומקמחים תבנית ומוזגים את הבלילה לתוכה. אופים למשך 35-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים | צילום: דרור עינב, mako אוכל
שדרגו לעוגת תפוזים עם קליפות תפוזים מקורמלות6 מוציאים מהתנור, מניחים צלחת הגשה והופכים עליה בזהירות את העוגה. מברישים את העוגה בסירופ ומקשטים בקליפות המסוכרות שנשארו. >> בואו להרכיב איתנו עוד מתכונים >> בפעם שעברה הכנו טראפלס מצופים מעולם אחר >> והנה כל מתכוני העוגות והמאפים שאתם יכולים לדמיין
|