אין ספק שאושרי אוחיון ושחר שמשון, כל אחד בדרכו, הביאו לתחרות של "בייק אוף ישראל" (שני ב-21:00, ערוץ 12) צבעוניות אחרת. מצד אחד, שמשון, שבכל קינוח הפתיע את השופטים עם טעמים מקוריים ובלתי צפויים ובקצה האחר אוחיון, הקונדיטור המנוסה שקלע עם איזון טעמים מדויק וייחודי. שניהם בנפרד הצליחו להתקדם יפה עד השלבים המאוחרים של התכנית, אבל נראה שדווקא העבודה בצוות היא זאת שהכשילה אותם. "הייתי פועל אחרת במשימה הזוגית", מודה שמשון בריאיון ל-mako, "אני חושב שצריך להחליט על מוביל משימה, הוא מחליט מה בדיוק עושים וככה מקבלים תוצרים הרבה יותר מוצלחים".
>> לייק לעמוד הפייסבוק של "בייק אוף ישראל" כבר עשיתם?
בניגוד אליו, אוחיון דווקא לא היה משנה הרבה בעבודת הצוות שלהם. מבחינתו, הלחץ של התחרות, יחד עם הזמנים הלוחצים, הם אלה שהובילו בסופו של דבר לכך שהמשימה לא עברה באופן חלק. "בקונדיטוריה צריך סבלנות, שקט ובלי לחץ של זמן", הוא מסביר, "הייתי מאוד מופתע מההדחה, חשבתי שאגיע עד לגמר האמת. לא הכי הסכמתי לגבי ההחלטה על ההדחה שלנו, אני חושב שהיו מתמודדים שלא עמדו במשימה באותו יום וזה איכשהו נפל עליי ועל שחר".
גם כאן, שני המודחים לא בדיוק מסכימים על אלמנט ההפתעה, כי שמשון דווקא ציפה לגרוע מכל. "לא הופתעתי מההדחה כי כבר בשלב הביקורת על המאפים שמעתי הרבה מאוד הערות. הבנתי שמצבנו לא טוב. אבל אני לוקח כל מילת ביקורת שקיבלתי מהשופטים כמתנה. כמי שלא עוסק בקונדיטוריה כמקצוע, אין לי הזדמנויות לקבל ביקורת מאנשי מקצוע, ולמדתי המון מכל הערה שקיבלתי".
"מאיר ציין כמעט בכל משימה שאני תמיד מפתיע בחשיבה מקורית, שונה ותמיד מחוץ לקופסה. לשמוע משפט כזה משף כל כך מנוסה זאת ללא ספק מחמאה אדירה. לאסטלה לקח זמן להבין שאני לא מתחכם ולא מנסה סתם להרשים, אלא פשוט עושה דברים אחרת, מהלב, ולא תמיד זה קולע לטעם של כולם. וקרין אמרה כבר באודישן שחשוב בשבילה שאכנס לנבחרת כי היא רוצה ללמוד ממני רעיונות חדשים ומקוריים. היא ציפתה ממני להרבה, ולא חסכה בביקורת כשהדברים היו פחות טובים לטעמה".
אושרי, מה אתה למדת מהביקורת?
"הביקורת של השופטים הייתה מעולה, מאיר הביא את הרגש, אסטלה את המקצועיות וקרין את האהבה למקצוע. הביקורת הטובה ביותר היא של אסטלה – ליצור סדר פעולות לפני הכנת הקינוח, זה טיפ ממש מדויק לעולם הקונדיטוריה".
שחר שמשון: "קל לראות שהקינוחים של תום הם רמה אחת מעל לשאר"
לא רק השופטים נתנו לשני המתמודדים טיפים מדויקים, גם מהמתמודדים עצמם שאבו שמשון ואוחיון הרבה מידע על קונדיטוריה. כך יצא שלמרות התחרות על תואר האופה הטוב במדינה, האווירה מאחורי הקלעים הייתה דווקא חברית ומחבקת. "לא הרגשתי שאני מתחרה נגד החברים, אלא נגד עצמי ונגד הזמן", מספר שמשון, "כולם שיתפו ידע, נתנו רעיונות וטיפים. אני חושב שכל מי שיגיע לעונה הבאה חייב לנצל את הידע של הנבחרת, זה יכול לעזור מאוד".
למעשה, הקשרים שנוצרו במהלך הצילומים היו חזקים עד כדי כך, שהם נמשכים עד היום הזה ממש. לפחות בשביל אוחיון, שמספר על קשר הדוק עם אלירן ראובן ועידן שחר. האחרון הוא גם אחד משני הזוכים שאוחיון היה רוצה שיזכה: "לדעתי, או עידן או תום צריכים לנצח, הם מוכשרים בטירוף". גם שמשון מחזיק בדעה דומה לשלו, ומבהיר מה מיוחד במועמד שלו לניצחון: "אני חושב שתום יזכה בתחרות. הוא עוסק בקונדיטוריה, מנוסה מאוד ויש לו יד מעולה. קל לראות שהקינוחים שלו הם ברמה אחת מעל כל שאר חברי הנבחרת".
עוד ב"בייק אוף ישראל":
- אהבה מביס ראשון: מה מצפה לנו בפרקים הבאים של "בייק אוף ישראל"?
- הקינוח המושלם: האהבה החדשה של אושרי אוחיון
- אין מילים: שני קידר כהן הרימה מימונה וואו
בין אם המועמדים לניצחון של שניהם יזכו בתחרות או יודחו בישורת האחרונה בהחלט, בינתיים, נראה ששני המודחים זכו לחוויה עוצמתית ומרגשת, או לדבריהם, ממש חוויה של פעם בחיים. מלבד האפייה, גם הפורמט הטלוויזיוני היה מרגש מאוד עבורם, ולראות את הפנים שלהם על רחבי המסך לא היה עניין של מה בכך. "בפעם הראשונה זה היה הזוי ומביך", מודה אוחיון ושמשון מצטרף מיד: "אבל מתרגלים לזה ממש מהר ואתה מתחיל לשים לב לפרטים שכבר שכחת. החל משלב האודישן ועד ליום הצילומים האחרון, החוויה של בייק אוף סחפה ושאבה אותי מהחיים ה'רגילים'".
"בייק אוף ישראל": ימי שני ב-21:00, קשת, ערוץ 12