שם: ורד אזרואל
גיל: 50
מהיכן בארץ: אשדוד
מצב משפחתי: גרושה + 5
חמישה דברים שיופתעו לגלות עליי:
1. מאמינה רק בעצמי.
2. לא נוגעת בגבינות.
3. לא נוגעת בחמאה (גם באפייה).
4. גבר ואפייה ביחד - לא ממש מתחבר לי.
5. נותנת לאנשים מתכונים נכונים ובאהבה.
המנה האחרונה שהכנתי: "עוגת תותים ענקית לקבוצת 'גימלים' ליום הולדת משותפת".
הזיכרון הראשון שלי מהמטבח: "כשהייתי בת עשר אמא שלי אפתה והקציפה שמנת מתוקה. מרוב התלהבות גנבתי את קערת המיקסר, שעשויה זכוכית, ושברתי אותה על דלת התנור שגם היא עשויה זכוכית, גם הקערה וגם הדלת התנפצו לרסיסים".
לאיזו אישיות מפורסמת הייתי רוצה להכין ארוחה, ולמה? "הייתי מכינה לאייל שני, מסקרן אותי איך הוא יתאר את האוכל שלי".
הפדיחה הכי גדולה שקרתה לי במטבח: "הכנתי עוגה כשהייתי ממש בלחץ, ובטעות הכנסתי כוס מלח במקום סוכר".
המנה הכי הזויה שאכלתי: "יש לי חוק ברור - אני לא אוכלת מה שאני לא מכירה".
אני הכי אוהבת לאכול: "כל מה שמתוק - עוגות ועוגיות, כך שהקפה אצלי הוא רק תירוץ".
שלושה מרכיבים שתמיד תמצאו אצלי במטבח: "אני לא מתעסקת באפייה מודרנית והמתכונים של העוגות והעוגיות שלי הם בסגנון של פעם, אז אצלי תמצאו תמיד את המרכיבים הבסיסיים: קמח, שמרים, ביצים, תמצית וניל איכותית".
ההשראה שלי במטבח: "הסבתות של פעם, שהצליחו לעשות הכל מכלום".
העצה הכי טובה שקיבלתי בנוגע לאפייה: "אולי זה ישמע קלישאה, אבל להכין הכל באהבה, אפילו חביתה".
מה יכתבו עליך בעיתון אפייה נחשב? "ורד אזרואל ממש קוסמת, מכינה מאפים של פעם".
הסטייה הקולינרית שלי היא: "אסתטיקה חובה לפני הטעם, וכמובן כלי הגשה מיוחדים".
אם הייתי קינוח, הייתי: "טירמיסו, זה אומר: תרים אותי למעלה".
>> לייק לעמוד הפייסבוק של "בייק אוף ישראל" כבר עשיתם?
"בייק אוף ישראל": חמישי ושבת ב-21:00, קשת, ערוץ 12