שם: סמדר שחר
גיל: 48
מהיכן בארץ: מושב צופית
תאריך לידה: 02.08.1969
מזל: אריה
מצב משפחתי: נשואה + 2
חמישה דברים שיופתעו לגלות עליי:
1. חלום חיי היה להיות זמרת, שירה היא חלק בלתי נפרד ממני.
2. הייתי חצי שנה מארחת ביפן.
3. חייתי בקיבוץ חמש שנים וזו הייתה אחת התקופות היפות בחיי.
4. אני חירשת באוזן שמאל ותמיד מסתכלת על השפתיים של מי שמדבר איתי.
5. אמנות היא חלק בלתי נפרד מחיי ואני מציירת ויוצרת בפסיפס.
המוטו שלי: "חייה ותן לחיות".
המנה האחרונה שהכנתי: "פטיפור המורכב ממוס מנגו, ג'לה פסיפלורה, סבלה ברטון, גלייז ונשיקות מרנג כמו שמש מסביב".
מאפה מלוח/ קינוח מתוק: "מאפה מלוח".
הזיכרון הראשון שלי מהמטבח: "בגיל 14 הכנתי קרמשניט, הקצפתי את השמנת עם האינסטנט פודינג במקצף ידני שתי דקות בלבד, ולא הבנתי למה הקצפת לא מתייצבת".
לאיזו אישיות מפורסמת הייתי רוצה להכין ארוחה, ולמה? "למריל סטריפ, כי היא האחת והיחידה".
הפדיחה הכי גדולה שקרתה לי במטבח: "המיקסר נפתח באמצע הלישה, והבצק עף לכל הכיוונים".
המנה הכי הזויה שאכלתי: "נו באמת, אני? מי שמכיר אותי יודע שאני לא ממש מסוגלת להכניס לפה דברים הזויים, רק משובחים".
אני הכי אוהב לאכול: "לחם משובח, חמאה וגבינה צהובה".
שלושה מרכיבים שתמיד תמצאו אצלי במטבח: "חמאה, שמנת מתוקה, שוקולד".
ההשראה שלי במטבח: "האמנות, הטבע, הצבעים, טעמים מדויקים ואסתטיקה שאימי כל כך הקפידה עליהם".
העצה הכי טובה שקיבלתי בנוגע לאפייה: "להוציא את העוגה רגע לפני שמאוחר מדי".
מה יכתבו עליך בעיתון אפייה נחשב? "אופה עם נשמה, שלא תרצו לוותר על טעימה מהקינוחים המשובחים שלה".
הסטייה הקולינרית שלי היא: "עוגות גבינה".
אם הייתי קינוח, הייתי: "קרם מסקרפונה בעוגה הכי משובחת שיש".
>> לייק לעמוד הפייסבוק של "בייק אוף ישראל" כבר עשיתם?
"בייק אוף ישראל": חמישי ושבת ב-21:00, קשת, ערוץ 12