לא סתם שואלים בסוף ארוחה: "למי בא משהו מתוק?" מדובר בשאלה פתוחה שמאפשרת לנו לחלום הכי גדול, הכי רחב והכי שמן. אין שום צורך לקבע ולמקד את השאלה לכדי קודקוד כי הלוא "למי מתחשק עוגיית טחינה?" כל כך מוריד בעוד ש"למי בא קינוח?" כל כך מרים. ובכל זאת, לכל אחד מאתנו יש העדפה קטנה בלב ובבטן. היא עשויה להשתנות מארוחה לארוחה, אבל לקרייבינג שלנו דעה וכיוון משל עצמו. כך למשל יש כאלה שיאכלו גלידה גם בשלוש בלילה וכאלה שוופל בלגי הוא החיים עבורם, בכל מצב נתון. אמנם לא נוכל לספק את התאווה שלכם כאן ומיד, אבל הנה כמה מעמודי האינסטגרם שיגרמו לכם לרייר כמו חתולה על גג פח לוהט. פורנו מתוקים, הנה אנחנו מתחילים.
למשוגעים על עוגיות קטנות
אם אתם אוהבים עוגיות על שלל צורותיהן – הרי שאתם לגמרי נופלים למשבצת הקוקי-קרייבר: שוקולד צ'יפס, חמאת בוטנים, צימוקים ושיבולת שועל – בקפה, בתה או סתם ככה במעברים במטבחון בעבודה. אין מה לטעות - אתם במקום הנכון.
מה זה אומר עליכם: סתגלניים, ממוקדים ותכליתיים. כמו העוגייה הרבגוונית, אתם יכולים להסתגל לכל שינוי בקלילות, בהתחשב בכמות המתכונים האסטרונומית שיש לעוגייה. אין לכם דרישות גדולות מהחיים, אתם רק צריכים משהו קטן ומתוק אחת לכמה שעות ואתם מסודרים. ואם זה יכול להגיע עם נוגט, עשינו לכם את היום.
העמוד שתשקעו בו: Schmackary's היא חנות לאוהבי העוגיות וניו יורק. ממוקמת בלב לבה של העיר הגדולה ומציעה עוגיות בכל הצורות, בכל הגדלים, עם כל התוספות והצבעים. ועמוד האינסטגרם שלה הוא עונג טהור.
והנה עוד כמה מהרשת
למטורפים על דונאטס
תקראו לזה סופגניה, או ספינג' או דאונט – למי אכפת? רק תקראו לנו כשזה מוכן. הדבר הבצקי הזה הוא גן עדן שאפשר לחטוף ליד קפה או כארוחה שלמה. או ארוחת ביניים. או בארוחה מפסקת. או מגמרת. או הבנתם.
מה זה אומר עליכם: שאתם אנשים מהממים ונהדרים בכל מצב שהוא, שכן סופגניות מתאימות את עצמן לכל סיטואציה – לפעמים הן מפוארות ומקושטות ולפעמים חפות מעיטורים, אבל הן תמיד פאביולס. איך שלא יהיה, גם אם אנשים לא מתים עליכם – לכם זה לא מפריע כי בדיוק כמו הדואנט, אתם יודעים היטב מה הערך העצמי שלכם.
העמוד שתשקעו בו: דומיניק אנסל הוא פטיסייר (כבר למות!), אבל מה זה אומר? ובכן מדובר בשף מאפים צרפתי שהפך לאייקון היסטרי בעקבות ההמצאה שהפכה לטירוף אמריקאי: הקרונאט (שילוב שמימי של הקרואסון הצרפתי והדונאט האמריקאי). מי שממציא את הדבר הזה, יכול מבחינתנו להנהיג מדינה. ועמוד האינסטגרם שלו חייב להיות מלווה בנייר סופג לריור שלנו. נקודה.
למקוררים על הגלידה
אם אתם צורחים גלידה – אתם במקום הנכון. טוב, באנגלית הבדיחה עוברת יותר טוב (I SCREAM = ICE CREAM), אבל איך שלא יהיה גלידה היא הקינוח האולטימטיבי בכל גיל, בכל עונה, בכל מצב – כאוכל נחמה, כאוכל השראה, וסתם כאוכל. למי אכפת?
מה זה אומר עליכם: אין מישהו שלא אוהב אתכם. בינינו, אפילו אלה שנרתעים מכם בהתחלה, לא יכולים להתנגד לכם. יש לכם יכולת להשפיע, אולם לוקח לכם זמן להתחמם בשאלות קשות. אבל היי, מי רוצה שאלות קשות בחיים? תנו לי קצפת ודובדבן ובוא נסגור שלום במזרח התיכון.
העמוד שתשקעו בו: ובכן, באיזה לא? התקשינו למצוא אחד בולט במיוחד, אז הלכנו על איך שאנחנו מבקשים גלידה: תן לנו קצת מהכול, ואז תוסיפו עוד קצת מזה ומזה ומזה. אז הנה כמה עמודי האינסטגרם שיקררו אתכם, יחממו אתכם ויתקנו לכם את הלב השבור בשנייה.
למשוחדים על עוגה
לא יכולים לקנח ארוחה בלי ליישר עוגה? אתם לגמרי התובעים של הקייק. שוקולד, תות, חלווה, בחושה, עם קומות, מבצק סוכר בצורת הלו קיטי או עשויה שכבות ביסקוויטים – אתם מתים לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה לסיבוב הבא. אתם, חברים, פוקדי העוגה. ובצדק.
מה זה אומר עליכם: אתם מגנט ואתם לגמרי בעד אכילה חברתית, מה שמעיד שאתם גם אנשים שיודעים לעשות שיירינג באהבה ולתת מעצמכם לזולת. יש מצב שלעתים אתם דרמטיים מדי, עם כל התוספות והשכבות אבל היי, אתם מתוקים שאין דברים כאלה.
העמוד שתשקעו בו: ידוע שזה הכי לא פיס אוף קייק לבחור רק עוגה אחת, אז למה שנעשה זאת? הנה כמה עמודי אינסטגרם שיגרמו לכם להשתאות מהאמנות הזאת שנקראת אפיית עוגות.
כי באמנות כמו באמנות אין דבר כזה שאין דבר כזה
אחד כזה ליד הקפה. כל בוקר. תודה
כזה אנחנו רוצים לחתונה
וכזה לגירושים
"בייק אוף ישראל": בקרוב בקשת, ערוץ 12