חג שמח: אור שפיץ ותומר אומנסקי עם מתכונים כשרים לפסח
ההכנות, הניקיונות והריצות בין סופר כזה לאחר כבר מאחוריכם, ועכשיו הגיע הזמן לחשוב על הקינוחים שתכינו בחג השני של פסח. בדיוק בשביל זה אנחנו פה, עם מתכונים של שניים ממתמודדי "בייק אוף ישראל", אור שפיץ ותומר אומנסקי, לקינוחים כשרים לפסח שיארגנו לכם סיום מתוק לחג
מערכת תכניות קשת | mako| פורסם 03/04/1807:00| עודכן 04/04/1807:00
כל שנה פסח נופל עלינו כמו רעם ביום אביב בהיר, ואז מתחיל ישר הבלאגן. ניקיונות מעייפים בכל הבית, ביעור חמץ אם אתם בקטע, הכנות לסדר של פלוס מינוס 40 איש, סידורים פה, סידורים שם ועכשיו עוד לכו תחשבו על מתכונים כשרים שיעיפו את האורחים לשמיים. אבל אל דאגה, אמנם החג הראשון כבר מאחורינו, אבל לקראת החג השני נרתמו לעזרתכם שניים ממתמודדי "בייק אוף ישראל", תומר אומנסקי ואור שפיץ, עם מתכונים מיוחדים שיביאו אתכם למימונה עם חיוך שבע.
במיקסר עם וו גיטרה יש להקרים חמאה וסוכר עם קבלת קרם אחיד. אל המסה האחידה להוסיף חלמונים ולערבב עד לאיחוד. להוסיף את כלל החומרים היבשים, לערבב קלות. את הבצק המוכן יש לשטח ברינג בקוטר 24 ס"מ ולאפות ב170 מעלות כ22 דקות.
קרם לימון מבושל
יש לערבב היטב את כלל מרכיבי הקרם ולבשלו תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכה. לאחר שהקרם מסמיך יש להוסיף אליו את החמאה שיש לחתוך אותה מראש לקוביות, לאחד את המסות ולקרר היטב.
שנטילי פירות יער / תות
בקערת מיקסר עם וו מקצף יש להכניס את כל מרכיבי הקרם, יש להקפיד שהשמנת והמחית קרות מאוד. להקציף את הקרם עד לקבלת קצפת יציבה.
מרנג שוויצרי
בקערה יש לערבב חלבונים וסוכר ולבשל מעל באן מרי עד להמסת הסוכר. את התערובת המבושלת יש להעביר לקערת מיקסר ולהקציף עד לקבלת מרנג יציב.
הרכבת הטארט
טארט לימון של תומר אומנסקי | צילום:
משה נחמוביץ'
מעל הברטון המקורר יש לזלף תלוליות מרנג ולהשחים אותן באמצעות ברנר (ניתן להכניס לגריל בתנור לדקה).
בין תלוליות המרנג יש לזלף את קרם הלימון ושנטי פירות היער עד כדי כיסוי מלא של הטארט.
מעל הקרמים ניתן להניח מקלות מרנג אפויים ומגוון פירות העונה.
מעררבים במגימקס את כל החומרים יחד למעט הביצה ולאחר שהכל מתערבב יחד והופך למסה פירורית מוסיפים את חלמון מערבבים עוד דקה ומכניסים לתנור ל10דק על 180 מעלות טורבו.
פסים של מרנג
מחממים על באן מארי או על סיר ישירות על האינדוקציה, עד שהסוכר נמס לגמרי. מעבירים למיקסר על מהירות גבוהה, ומקציפים עד לקבלת מסה תפוחה ויציבה.
מזלפים בצורה הרצויה (רווחים חשוב מאוד כי הן מתנפחות באפייה) ומכניסים לתנור שחומם מראש על 90 מעלות וכשמכניסים לתנור מורידים ל-70 מעלות, לשעתיים-שלוש על טורבו. שימו לב לתנור במידה ועושים פסים דקים, אז שעה וחצי מספיק.
מוס שוקולד מריר:
אור שפיץ עם מתכון לשטרוייזל | צילום:
משה נחמוביץ'
מכינים גנאש - מחממים יחד מיקרו שוקולד מריר ושמנת ומצננים.
מקציפים 250 שמנת מתוקה פרווה למרקם יוגורטי, ומקפלים לתוך הגנאש (שלא יהיה חם מדי) בתוך הכוס - אנחנו הרכבנו בצורה שמתחילה בשטרוייזל, מעל מוס, מעל תותים ומעל המרנג. כמובן שאתם יכולים לבחור לעשות זאת בדרך שונה.