1 מכינים את הקרמבל: מערבלים את הסוכר, הקמח והחמאה במהירות במיקסר עם וו גיטרה 4 דקות או עד לקבלת פירורים אחידים. מפסיקים מיד את פעולת המיקסר, כדי להימנע מעיבוד יתר.
2 מוציאים חצי מתערובת הפירורים אל משטח עבודה מרופד בנייר אפייה. מניחים נייר אפייה נוסף על הפירורים ומרדדים את הבצק שבין שני ניירות האפייה למשטח אחיד ודק.
3 מורידים את נייר האפייה העליון ובעזרת קורצן עוגיות עגול קורצים עיגולים בקוטר של 2 וחצי ס"מ. מעבירים לתבנית ומכניסים להקפאה.
4 מוסיפים לפירורים נותרו במיקסר מעט קקאו ומפעילים את המיקסר לערבול קצר. חוזרים על פעולת הרידוד, קריצת העיגולים וההקפאה.
5 מכינים פחזניות: מחממים תנור ל-210 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
6 מביאים לרתיחה את המים, החלב, החמאה, המלח והסוכר בסיר. מוסיפים את כל הקמח בבת אחת, מנמיכים את הלהבה ומערבבים היטב כ-3-4 דקות.
7 מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים כ-2 דקות נוספות לצינון הבצק. מוסיפים את הביצים הטרופות בהדרגה, תוך כדי ערבול, עד לקבלת תערובת אחידה.
8 מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר עגול חלק בינוני ומזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה "טיפות" של פחזניות בקוטר 2 וחצי ס"מ. שומרים על מרחק של כ-2 ס"מ בין פחזנית אחת לשנייה.
9 מוציאים את עיגולי הקרמבל מהמקפיא ומצמידים בעדינות דיסקית לכל פחזנית.
10 אופים את הפחזניות 5 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 וממשיכים לאפות כ-15 דקות נוספות או עד להזהבה (חשוב! לא פותחים את דלת התנור במשך כל זמן האפייה).
11 מוציאים את הפחזניות מהתנור ובעזרת צנתר ריבה יוצרים חור קטן בתחתית כל פחזנית. מניחים בצד להתקרר.
12 מכינים קרם שוקולד חלב וקרם שוקולד קפה: ממיסים את השוקולד במיקרו בשלבים, כ-30 שניות בכל פעם, או על בן מארי, מערבבים וממשיכים בהמסה עד שנמס באופן אחיד. מחלקים את הכמות בין שני כלים.
13 מקציפים את השמנת במיקסר 4-3 דקות לקבלת קצפת יציבה. מעבירים חצי מכמות הקצפת לכלי ובו חצי מהשוקולד המומס ומערבבים לקבלת קרם אחיד. מוסיפים לקצפת שבקערת המיקסר את אבקת הקפה הנמס ומקציפים עוד חצי דקה לקבלת קצפת בטעם קפה.
14 מוסיפים את קצפת הקפה בהדרגה ובתנועות קיפול לחצי השני של השוקולד המומס ומערבבים לקבלת קרם. מעבירים את שני סוגי הקרמים לשקיות זילוף עם צנתר חלק קטן וממלאים את הפחזניות הבהירות בקרם שוקולד חלב (נדיבות זה שם המשחק בשלב הזה) ואת יתר הפחזניות בקרם שוקולד קפה.
15 נועצים שתיים או שלוש פחזניות על כל מקל, ומגישים.
>> בפעם שעברה עפנו פה על קינוח הכוסות הזה של מור ונדב
>> ואחר כך גם על זה
>> מתכונים לפסח