חם, לוהט, מתקרר: גלידה ביתית ללא מכונהמי אמר שחייבים מכונת גלידה (או בכלל לצאת מהבית) בשביל גלידה טובה? חן שוקרון מלמדת אתכם להכין גלידה כמו שצריך: על בסיס קרם אנגלז ביתי ועם איזה תוספת שאוהבים. תדליקו מזגן ותתחילו לעבוד
חן שוקרון
| mako אוכל
| פורסם 07/08/15 08:28
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
|
המצרכים :
אחת מתוספות הטעם הבאות:
אופן ההכנה:1 ממלאים קערה רחבה בקוביות קרח ובמעט מים. מכניסים לתוכה קערה קטנה יותר נוספת. יוצקים לתוך הקערה את השמנת המתוקה. מניחים מעל הקערה הקטנה מסננת. 2 בקערה נפרדת טורפים היטב את החלמונים. בסיר בינוני מביאים לרתיחה את החלב והסוכר, כשהתערובת מגיעה לסף רתיחה, יוצקים בזרם דק ותוך כדי טריפה מתמדת, כ-1/4 מהתערובת החלב לתוך קערת החלמונים תוך כדי טריפה מתמדת של החלמונים. מערבבים היטב ומוסיפים את יתרת תערובת החלב. מעבירים את התערובת בחזרה לסיר ומבשלים על אש נמוכה, תוך כדי טריפה מתמדת למשך כמה דקות, עד שהתערובת מסמיכה כ-3-5 דקות. 3 מסירים מהאש ומיד מסננים אל תוך הקערה עם השמנת המתוקה. מערבבים היטב. מוסיפים את תמצית הווניל או את אחת מתוספות הטעם (מלבד שברי עוגיות או אגוזים) ומערבבים שוב. נותנים לתערובת להתקרר היטב בקערת הקרח. 4 כשהתערובת קרה, מעבירים אותה לקערת פלסטיק או נירוסטה. מכניסים למקפיא למשך 45 דקות. לאחר זמן זה, מוציאים מהמקפיא. את התערובת שקפאה בשולי הקערה מגרדים בעזרת מרית, וטורפים היטב בעזרת בלנדר ידני או מטרפה רגילה. מחזירים למקפיא. חוזרים על הפעולה הזו כל 30 דקות במשך כשעתיים-שלוש. 5 לאחר הטריפה האחרונה ניתן להוסיף את שברי העוגיות או האגוזים. מכסים ומעבירים מקפיא למשך 4 שעות לפחות או עד שהתערובת קופאת. * צורכים תוך יומיים-שלושה מיום ההכנה. * מבוסס על מתכון של דיויד ליבוביץ. * בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי >> איך מקציפים חלב לקפה בלי מקציף?>> הפיצה התל אביבית שהולכת לעשות את ניו יורק |