פנקוטה טירמיסוהפנקוטה, יש לה קטע: מצד אחד היא נהנית מדימוי של קינוח חגיגי שלא מכינים ככה סתם, מצד שני - כל כך קל להכין אותה שפשע לא לנסות. המתכון הזה משדך לפנקוטה טעמי אספרסו שהולמים אותה מאד, גם בקרם וגם ברוטב
אורלי פלאי-ברונשטיין
| mako אוכל
| פורסם 11/08/15 14:12
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
כמה קל להכין את הקינוח האיטלקי הטעים הזה. בדרך כלל הווניל שולט בטעמיו, אבל תוספת האספרסו הופכת אותו להרבה יותר מתוחכם. חשוב לוודא שהג'לטין נמס לחלוטין, כדי לקבל את מרקמה הקרמי המיוחד של הפנקוטה. המצרכים (6 מנות):
לרוטב קפה:
אופן ההכנה:1 יוצקים מיכל שמנת אחד לקערה ומפזרים מעליו ג'לטין. ממתינים 3 דקות. 2 מביאים לרתיחה מיכל שני של שמנת מתוקה עם סוכר, אספרסו ומקל וניל. 3 מוסיפים את תערובת השמנת והג'לטין לתערובת שבסיר ומבשלים יחד רק עד לסף רתיחה עד שהג'לטין נמס לחלוטין בנוזל. מצננים מעט, מסננים ומחלקים בין הכלים האישיים. 4 מכסים בנילון ומקררים 5 שעות. טעמי קפה שמשתלבים בול. פנקוטה טירמיסו | צילום: אסף אמברם, mako אוכל5 מגישים ישר מהמקרר. אם רוצים להפוך את הקרם לצלחת הגשה טובלים את הכלי במים רותחים, מעבירים סכין מסביב לדפנות, הופכים ומגישים עם רוטב קפה או מקשטים באגוזים קצוצים ופירות יער. >> בפעם שעברה הכנו ענני מרנג קפה קלילים>> עונת החתונות בשיאה: האם זה להיט הקוקטיילים החדש? |