עוגת ליאלי ביירות של ליאור וגלמתכון קלאסי לאחת העוגות הכי אהובות, שהיא כל כולה תענוג מתוק ומושלם ללילות הקיץ החמים. עוגת שכבות של פודינג סולת, קרם שמנת ושכבה קראנצ'ית של קוקוס ואגוזים קלויים
ליאור שרף וגל גלגביסר
| mako אוכל
| פורסם 18/05/16 07:06
|
המצרכים :לבסיס פודינג סולת:
לשכבת שמנת:
למצע קראנץ':
לסירופ:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבסיס: מביאים את החלב לרתיחה בסיר. 2 מערבבים סולת, סוכר וביצה עם כוס חלב בטמפרטורת החדר בקערה. 3 מערבבים בהדרגה בין החלב הרתוח לעיסת הסולת ומעבירים את העיסה לסיר עם החלב. מבשלים 20 דקות על להבה נמוכה עד להסמכה. יוצקים את הפודינג לפיירקס, משטחים, מכסים בנילון ומעבירים למקרר לחצי שעה להתייצבות. 4 מכינים קרם שמנת: מקציפים חלב עם שמנת ואינסטנט פודינג וניל במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב. יוצקים את הקרם על פודינג הסולת ומשטחים לגובה אחיד. 5 מכינים מצע קראנץ': מחממים מחבת לחום בינוני וקולים את האגוזים 5 דקות להזהבה קלה. מצננים. קולים את הקוקוס בנפרד. מצננים. קוצצים גס את האגוזים ומערבבים יחד. 6 מפזרים את תערובת הקוקוס-אגוזים על שכבת הקרם באופן שווה. 7 מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה סוכר, מים ומי ורדים ומבשלים עד להסמכה. מצננים לטמפרטורת החדר, מוסיפים מיץ לימון ומצננים. 8 לפני ההגשה: חותכים למנות יוצקים מהסירופ על כל מנה.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|