מרכיבים:
לקרם וניל:
2 מיכלים (250 מ"ל כל אחד) שמנת להקצפה
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס סוכר
לעוגיות שוקולד צ'יפס:
2 ביצים
חצי כוס סוכר
רבע כוס + 2 כפות סוכר חום כהה
175 גרם שוקולד מריר 56 אחוז
100 גרם חמאה
רבע כוס + 1 כף קמח
3 וחצי כפות קקאו כהה
שלושת רבעי כף אבקת אפייה
1 קורט מלח
320 גרם שוקולד צ'יפס חלב
לקראמבל פקאן:
300 גרם חמאה קרה לקוביות
כוס וחצי סוכר
כוס ושלושה רבעים קמח
חצי כוס פקאן מלוח וקלוי
רבע כף מלח
לנשיקות תפוז:
6 חלבונים
כוס סוכר
1 ורבע כוס אבקת סוכר
qs גרידת תפוז
qs מלח
qs צסע מאכל כתום
לג'לי אננס:
שלושת רבעי כוס מים
2 כפות סוכר
8 גלטין
שלושת רבעי כוס מיץ אננס
לקישוט:
מחית פטל
פטל קפוא
אופן הכנה:
1. לקרם וניל: מקציפים את כל המרכיבים הקצפה מהירה עד שהקרם יציב.
2. לעוגיות שוקולד צ'יפס: מקציפים ביצים עם סוכר לבן וחום, ממיסים את החמאה והשוקולד, מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים ומאחדים את שתי המסות. מכניסים את הקקאו והקמח בתנועות קיפול יחד עם אבקת אפייה ושוקולד צ'יפס. מקפלים פנימה את כל החומרים היבשים, משטחים ומכניסים למקרר למשך שעה.
3. לאחר שעה מוציאים מהמקרר את הבצק ומכדררים כדורים. מכניסים לתנור 180 מעלות ל-11 דקות.
4. מכינים קראמבל פקאן: במעבד מזון שמים חמאה, סוכר, קמח, פקאן ומלח, ומעבדים במהירות גבוהה עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
5. לג'לי: משרים את הג'לטין בסיר קטן. מבשלים עד לרתיחה את המים יחד עם מחית האננס והסוכר. ממיסים את הג'לטין ומערבבים פנימה. מצננים את הג'לי לטמפרטורת החדר.
6. לנשיקות תפוז: מקציפים חלבונים, מלח וסוכר, מקפלים פנימה אבקת סוכר ואופים ב-125 מעלות עד לייבוש.
7. לכיפות הקרמל: מחממים סיר (רצוי בעל תחתית עבה), כשהסיר חם מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומערבבים עד שנמס והופך לקרמל. חותכים תבנית סילקון עיגולים נפרדים. בעזרת כף יוצרים כדורים על תבנית הסיליקון ההפוכה ומקררים כמה דקות. את כיפות הקרמל משחררים בעדינות, כדאי להכין אותן כמה שיותר קרוב לזמן ההגשה כדי שהקרמל לא יישבר.
8. מרכיבים את המנה: מניחים עוגיות שוקולד צ'יפס במרכז הצלחת, מזלפים מעל קרם וניל, מפזרים קרמבל פקאן, מוסיפים את נשיקות התפוז וג'לי האננס. מניחים פטל קפוא שלם בראש המנה. לסיום, מכסים את כל השכבות בכיפת קרמל ומשיכת מחית פטל בצד הצלחת. מגישים, שוברים את הכיפה ונהנים מקינוח מרשים.