עוגת שושנים במילוי קרם אגוזים וריבהעוגת שושנים היא תמיד מתנה שכיף לקבל. כאן היא מגיעה עם קרם אגוזים וריבה שהופכים אותה לחגיגה של ממש, בכל עונה בשנה. אז קדימה, יש לכם תכניות לסופ"ש
נטלי לוין
| mako אוכל
| פורסם 09/06/16 07:40
צילום: דרור עינב, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק (תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ):
לקרם האגוזים:
למילוי:
להברשה:
לסירופ:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את קמח השמרים, הסוכר, החמאה, הביצים, החלב, תמצית הווניל והמלח, ולשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. 2 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, לשים ידנית עוד שתי דקות, ויוצרים צורת כדור. 3 מניחים את כדור הבצק בתוך הקערה, מכסים ומתפיחים במשך כשעה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו. 4 מכינים את קרם האגוזים: במעבד מזון עם להב פלדה שמים את האגוזים, החמאה, הסוכר, הביצה והקמח, ומעבדים עד לקבלת קרם אגוזים אחיד וסמיך. 5 הכנת העוגה: מחלקים את הבצק לשני חלקים. 6 על משטח מקומח מרדדים כל חלק של הבצק למלבן בעובי חצי ס"מ. 7 מורחים חצי מכמות הקרם על גבי הבצק בשכבה אחידה ודי דקה. 8 יוצקים מעל מעט ריבה ומורחים אותה בשכבה דקיקה. 9 מגלגלים לרולדה הדוקה. 10 בעזרת סכין חותכים את הרולדה לחתיכות בעובי 5-6 ס"מ, ומניחים בתוך תבנית עגולה משומנת קלות. 11 חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק עד שכל התבנית מלאה שושנים. 12 מכסים את התבנית ומתפיחים במקום חמים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה כמעט הכפילה את נפחה. 13 מחממים תנור ל-170 מעלות. 14 מברישים את העוגה התפוחה בעדינות בביצה טרופה. 15 אופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה תפוחה, זהובה ויציבה. 16 מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הסוכר והמים, ומחממים עד לרתיחה מלאה (חשוב לוודא שכל הסוכר נמס). 17 מברישים את העוגה בנדיבות בסירופ, ממתינים לצינון מוחלט ומגישים. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט |