בבקה תפוחים וקינמוןאת האמת, אם היו מציעים לכם לעבור לגור בתוך עוגת שמרים, לא הייתם קופצים על המציאה? אז אנחנו אומרים - אם כבר לגור בתוך עוגת שמרים, שתהיה עם מלית ביתית ונעימה של תפוחים
נטלי לוין
| mako אוכל
| פורסם 25/05/16 07:07
צילום: דרור עינב, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק שמרים (2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ):
לתפוחים המקורמלים:
לקרם קינמון ואגוזים:
להגשה:
אופן ההכנה:1 בצק שמרים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח שמרים, שמן, סוכר, רסק תפוחים, מים, מלח ווניל ולשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. 2 מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כשעה במקום חמים עד שהוא כמעט מכפיל את נפחו. 3 תפוחים מקורמלים: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות. 4 במחבת רחבה שמים סוכר ויוצרים קרמל על להבה גבוהה. 5 כשהקרמל מוכן מוסיפים קוביות תפוחים ומיץ לימון ומבשלים הכל יחד במשך 5-6 דקות עד שהתפוחים מעט מתרככים. 6 מסננים מהנוזלים ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. 7 קרם קינמון ואגוזים: ממסים את השמן, מוסיפים סוכר, קינמון ואגוזים קצוצים ומערבבים לתערובת אחידה. 8 הכנת הבבקה: מחלקים את הבצק התפוח ל-2 חלקים שווים. 9 על משטח מקומח מרדדים כל חלק של הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ. 10 מורחים מחצית מכמות קרם הקינמון ומפזרים מחצית מכמות קוביות התפוחים המקורמלים. 11 חוצים את הבצק לרוחבו ומגלגלים ל-2 רולדות דקות. 12 יוצרים צורת בורג מ-2 הרולדות הדקות ומניחים בתוך תבנית אינגליש קייק משומנת. 13 חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המילוי. 14 מכסים את הבבקות במגבת לחה ומתפיחים במשך 40-50 דקות או עד שהעוגות כמעט מכפילות את נפחן. 15 מחממים תנור ל-170 מעלות. 16 אופים את העוגות במשך 30-40 דקות או עד שהן זהובות ויציבות. 17 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט |